Treball de recerca
sobre anorèxia
nerviosa

Treball de recerca
sobre anorèxia
nerviosa

Som l’Anna i la Marta, alumnes de batxillerat de l’escola Vedruna-Gràcia de Barcelona, i el passat mes de març vam començar l’anomenat treball de recerca. El primer que vam haver de fer va ser escollir el tema sobre el qual treballaríem durant els següents deu mesos i les dues vam escollir l’anorèxia nerviosa; fet que ens va portar a treballar juntes.

Les dues vam coincidir al voler fer un treball on la part pràctica fos molt més important que la teòrica així que des del primer dia vam començar a buscar la manera de poder acostar-nos a la realitat dels trastorns alimentaris a partir de les entrevistes que fèiem a gent que està en contacte amb el tractament d’aquests trastorns dia a dia.
El dia 30 d’abril vam ser citades al centre Khepra amb la possibilitat de fer una entrevista a la Neus, una de les psicòlogues del centre. Ella ens va explicar com es tractaven els trastorns alimentaris al centre i al acabar l’entrevista vam considerar l’opció de venir un dia al centre per poder acostar-nos una mica més al tractament que es dur a terme i a la gent que els pateix.

Així va ser com, finalment, el dia 30 de juny vam poder venir a passar al matí al centre de dia. L’experiència va ser ideal pel nostre treball, és clar, però també va ser molt enriquidora per nosaltres ja que la idea que es teníem dels trastorns alimentaris era molt superficial en relació al que de debò son. Costa molt fer-se una idea del que és i el que comporta un TCA només llegint-ho en un llibre per això la nostra estada a Khepra va ser ideal per comprendre que els TCA estan molt més a prop del que de vegades pensem i que es feina de tots, i no només dels que els pateixen, lluitar contra ells.

Des d’aquí volem agrair moltíssim la amabilitat de tothom a l’hora de rebre’ns i parlar amb nosaltres i sobretot volem donar les gràcies a les terapeutes que ens van permetre participar als tallers i van resoldre els nostres dubtes i a les noies que es van oferir a donar el seu testimoni. Gracies a tots vosaltres hem pogut entendre que son de debò els trastorns alimentaris i esperem poder-ho reflectir en el nostre treball. Moltes gràcies i molts ànims.

Anna Alís i Marta Llobet

No Comments

Post a Comment