Vivim la sexualitat
en consonància
a com som

contra el Bullying

Vivim la sexualitat
en consonància
a com som

Vivim la sexualitat en consonància a com som. La autoestima, estar a gust amb el propi cos , la capacitat de relacionar-nos, els valors, la confiança personal… tot això i més influeix en les relacions sexuals.
Moltes vegades les primeres experiències venen acompanyades d’elements externs que les dificulten. Sovint el grup incideix en la decisió i la sexualitat és converteix en una proba de que ja s’és home o dona, alhora que permet a l’adolescent poder entrar en converses noves i no quedar “enrere”.

Aquesta pressió pot portar a tenir relacions amb algú per qui en realitat no es sent interès o a precipitar-se en l’elecció. Massa joves manifesten al parlar de la seva primera experiència: “no estava preparada”, “em vaig precipitar”, “no era la persona adequada”, etc. En especial les noies accedeixen a aquesta primera experiència sense conèixer gaire sobre la seva sexualitat i confiant que el noi sabrà què fer. Efectivament el noi coneix millor la seva pròpia sexualitat però no necessariament la de la noia i és corrent que no sigui una experiència plaent per a ella. Però el factor principal és l’emocional, la intimitat i l’afecte que es poden viure en aquests moments compensen la falta d’habilitats. Quan aquest factor també és inexistent és frustren les expectatives, sovint inflades per les amistats.

La banalització de la sexualitat i la hipersexualitat que hi ha a la nostra societat ajuda a que els adolescents visquin les seves experiències inicials abans i que siguin més pobres i alienes del factor emocional. Aquesta dissociació entre l’afectivitat i la sexualitat és continua donant entre els adults. L’ús de la sexualitat com una manera de desfogar-se davant les tensions i els problemes de la vida quotidiana és una sortida ràpida que pot acabar produint buidor i avorriment sexual.

Cal que ens preguntem com vivim la nostra sexualitat, quin significat li donem, si la valorem i en tenim cura. Com a essers sexuats que som les respostes que donem a aquestes preguntes incidiran directament en la nostra qualitat de vida.

A tenir una bona vida sexual s’aprèn. No és una qüestió merament física, també es construeix des de les actituds i els sentiments. Per això pot ser generosa o egoista, creativa o ensopida, una expressió lliure i respectuosa o un acte fet sense consciència. No és una àrea separada de la resta de la vida, i com les altre requereix ser viscuda des de el jo adult.

No Comments

Post a Comment